Armastate nautida maitsvat pasteeti, kuid ei viitsi seda valmistada? Teie jaoks on suurepärane lahendus – valmistage pâtét purkides ja steriliseerige see autoklaavis, et süüa seda talvel. Saate suurepärase suupiste, mida saate avada igal ajal ja teha maitsva võileiva.

Lisaks suurepärasele maitsele on pasteet ka toitev roog, mis sisaldab palju kasulikke koostisosi. Selles artiklis leiate huvitavad retseptid, mida saate kergusega autoklaavis valmistada.

Seapasteet

Koostisosade proportsioonid:

peekon – 75%; seapraemaks – 25%.

Maitseained (proportsioonid 1 kg keedetud liha kohta):

kuivatatud majoraan – 3 g;

kuivatatud basiilik – 1 g;

jahvatatud valge pipar – 3 g;

muskaatpähkel – 2 g;

küüslauk – 2-3 küünt või 1,5 g

kuivatatud küüslauku;

sibul – 1 kg;

taimeõli.

Valmistamisviis:

  1. Koorige ja lõigake 700 g sibulat ning asetage potti, kuhu valate vett ja lisate veidi soola.
  2. Keetke keemiseni.
  3. Lõigake liha ja maks väikesteks tükkideks ning keetke neid eraldi keevas vees 5 minutit.
  4. Eemaldage keedetud sealiha nahk.
  5. Puhastage ülejäänud sibul ja praege seda õlis kuldseks.
  6. Püreestage liha ja maks segistis. Lisage sibul, vürtsid ja liha keetmisest järele jäänud puljong, et saada kreemjas mass.
  7. Täitke purgid pâté’ga umbes 3/4 ulatuses, kuna steriliseerimise käigus suureneb toode mahtu.

Steriliseerige autoklaavis 40 minutit temperatuuril 110 kraadi. Pärast protsessi lõppu keerake purgid tagurpidi.

Kana- ja seapraemaksa pasteet

Koostisosad:

külmutatud maks – 2,8 kg;

sibul – 4 tk;

porgand – 4 tk;

või – 400 g;

sool – 10 g / kg;

jahvatatud must pipar;

muskaatpähkel.

Kana- ja seapraemaksapasteeti valmistamine:

  1. Sulatage maks ja peske see hoolikalt ning eemaldage võimalikud kelmed. Seaprae- ja kanamaksu proportsioon pole oluline.
  2. Keetke eraldi kastrulis kaks liiki maksa: seapraemaks 20 minutit ja kanamaks 10 minutit.
  3. Koorige ja tükeldage sibul keskmisteks kuubikuteks ning riivige porgand jämeda riiviga.
  4. Praadige köögiviljad võis kuni need on valmis.
  5. Läbige kõik koostisosad hakklihamasina kaudu ja seejärel segage saadud mass veel blenderis.
  6. Lisage maitse järgi vürtse ja segage hoolikalt. Täitke purgid, jättes umbes 3 cm kuni ülemiseni tühjaks.

Sulgege purgid kaantega ja asetage need autoklaavi. Autoklaavi järgi keetmine vastavalt sellele retseptile võtab aega 40 minutit temperatuuril 110 kraadi.