Kaukaasia köögi road autoklaavis

Perenaised sageli küsivad endalt: mida siis konserveerida? Klassikaliste retseptide ja roogadega ei üllata enam kedagi ning eksperimendid ei õnnestu alati. Just teile on koostanud retseptide seeria, mis suudab teie külalisi kindlasti üllatada. Alustame Kaukaasia köögist.

Kaukaasia köök eristub eredate roogade retseptidega, millel on sageli väga pikk ajalugu. Just toit on üks elemente, mille kaudu saab tunda regiooni või riigi vaimu. Selleks ei pea minema gruusia või armeenia restorani, piisab lihtsalt konserveeritud roa avamisest.

Kana tšahhošbili

Koostisosad (350 g purgi jaoks):

  • Kana liha – 250 g;
  • Riis – 100 g;
  • Sibul – 15 g.

Valmistamismeetod:

  1. Lõigake kana tükeldamiseks liha luudelt. Lõigake liha tükkideks kaaluga 30-50 grammi.
  2. Koorige ja lõigake sibul poolkuudeks.
  3. Ärge visake luud ära, vaid keetke neist tomatikastme puljong. Võtke kondid ja vesi suhtes 1:3 ning keetke valmisolekuni. Kuumuta õli ja lisa jahu, vala saadud puljong (eemaldades eelnevalt kondid) ja suhkur. Keeda keemiseni ja hauta veel 2-3 minutit.
  4. Leotage riis sooja veega, et see paisuks.
  5. Prae tükeldatud kana koos sibulaga peaaegu valmisolekuni köögiviljaõlis.
  6. Järgmiseks etapiks on tomatikastme valmistamine. Selleks võtke järgmistes proportsioonides koostisained:
    • Puljong – 60%;
    • Petersell – 4%;
    • Tomatipüree (pasta) – 35%;
    • Jahvatatud punane pipar – 0,5%;
    • Jahvatatud must pipar – 0,5%. Segage kõik koostisained hoolikalt. On oluline lisada soe puljong (umbes 75 °C).
  7. Asetage purkidesse tihedalt kanatükid ja paisunud riis, kihiti vaheldumisi, ning valage peale kuum kaste.

Sulgege purgid ja asetage need autoklaavi. Konserveerige 40 minutit temperatuuril 110 kraadi.

Sarnase retsepti järgi saate valmistada tšahhošbili partilihast. Riisi saab asendada ka nuudlitega või jätta teravili retseptist välja. Sel juhul asetage purkidesse koostisosad järgmistes proportsioonides: praetud liha – 50%, praetud sibul – 15%, tomatikaste – 35%.

Kana adõgee moodi

Kana adõgee moodi (1-liitrise purgi jaoks):

  • Kana – 800 g;
  • Sibul – 50 g;
  • Jahu – 30 g;
  • Küüslauk – 10 g;
  • Sool – 10 g;
  • Jahvatatud punane pipar – 6 g.

Selle retsepti jaoks vajame tervet kanat, sisikonnadest tühjendatud. Edasise lahtivõtmise käigus eraldame liha luudest ja eraldi – rasva.

Selle retsepti järgi saab valmistada ka adõgee keeles pardiliha, jälgides samu proportsioone. Võib isegi segada mõlemat lihatüüpi.

Valmistamine:

Lõigake kana tükkideks, kaaluga umbes 50 grammi. Koorige sibul, lõigake poolrõngasteks ja praege köögiviljaõlis. Valmistage kaste järgmistes proportsioonides:

  • Luudest saadud rasv – 17%;
  • Praetud sibul – 20%;
  • Punane pipar – 3%;
  • Jahu – 15%;
  • Hakitult küüslauk – 5%;
  • Sool – 5%;
  • Vesi – 35%. Asetage liha purkidesse ja valage kaste peale.

Sulgege purgid ja asetage need autoklaavi. Steriliseerige temperatuuril 110 kraadi 40 minutit.

Arvestades ühiseid steriliseerimisrežiime ja sarnaseid koostisosi, saate neid kahte rooga hõlpsasti korraga valmistada. Sel viisil säästate aega ja saate kaks korda rohkem maitsvaid roogasid.